در این شماره میخوانید:
- گفتوگو با محمد درویش
- آب و بطری پلاستیکی: این ترکیب خطرناک!
- پشت پرده تخممرغ
- طرز تهیه دیزی گیاهی
سخن سردبیر
در آستانه چاپ پنجمین شماره مجله گیاهخواری ایران، به وضعیت جهانی که در آن زندگی میکنیم، میاندیشم. جهانی که تا حد بحران دچار آشفتگی شده و با افزایش هولناک بیماریهای گوناگونی چون حملات قلبی، سرطان و همچنین تخریب تدریجی وضعیت زیستمحیطی، زنگهای خطر آن به صدا درآمده است. یک جهان سرشار از خشونت که از یک سو افتخار بزرگترین پیشرفتهای علمی را دارد و از سوی دیگر تنزل اخلاقیات را تا سر حد بیتفاوت شدن نسبت به کشتن نه فقط حیوانات، بلکه قتل انسان، اعم از کودک و جوان را هم در آن در پی جنگهای گوناگون در گوشهگوشهی جهان مشاهده میکنیم.
دانش بیارزش است، مگر آنکه به رحم و شفقت بیانجامد و یکی از ضروریترین اجزای رحم و شفقت، حفظ حرمت حیات است. سیطره صنعت غذایی وقتی بر حیوانات سایه میافکند، آنچنان عاری از شفقت و انسانیت میشود که به حیوانات معصوم و بیگناه بهعنوان «تولیدات صنعتی» مینگرد، در حالیکه این حیوانات، مخلوقات زندهای هستند که نفس میکشند، زندگی میکنند و حق زندگیکردن در شرایط مناسب را دارند. این چرخه بیرحمی چنان میگردد که گریبان انسان را هم در جهان امروز میگیرد. ما باید تامل کنیم. ما نمیتوانیم به جهان با عینک جهل مثبت اندیشی یا نابینایی کامل نسبت به آنچه در پیرامون میگذرد، بنگریم. ما باید با تفکر آگاهانه و تصمیم خردمندانه، خودمان با گامی حتا کوچک آغاز همان تغییری باشیم که میخواهیم در جهان ببینیم و آرزوی آن را داریم. وقتی از دیدگاه وسیعتری به این موضوع نگاه کنیم و فراتر از صرفا نفع شخصی و احساس لذت شخصیمان بنگریم، آنگاه میتوانیم بیشتر متعهد، منعطف و مشفق باشیم.
مجله گیاهخواری ایران میکوشد تا بتوانیم آگاهی خود را، هم شخصی و هم جمعی، تغییر دهیم و در نگرش، انتخاب و تصمیممان تجدید نظر کنیم.
سلامتی و شادی شما را آرزومندم.