مطالعهای جدید تصورات پیشین در مورد رژیم غذایی پارینهسنگی را رد میکند. یافتههای تازه حاکی از آن است که برخی از انسانهای عصر حجر (عصر سنگ) عمدتا گیاهخوار بودهاند.
کارشناسان دانشکده بهداشت عمومی هاروارد عقیده دارند رژیم غذایی یادشده که تا دو هزار سال پیش از میلاد رواج داشته، شامل گوشت بدون چربی، ماهی، سبزیجات، مغزها و دانهها بوده است. البته این رژیم هماکنون نیز طرفدارانی دارد اما عمدتا شامل پروتئین میشود و هدف از انتخاب آن، مصرف غذاهایی است که در عصر حجر موجود بوده، زیرا ژنتیک و آناتومی ما نسبت به آن دوران تغییرات کمی داشته است.
حال، مطالعه تازهای که در مجله Nature Ecology & Evolution منتشر شده، به بررسی علائم شیمیایی استخوانها و دندانهای بازمانده گروهی از انسانهای دوران یادشده پرداخته که حدود ۲۵ هزار تا ۱۱ هزار سال پیش حوالی محل فعلی کشور مراکش میزیستهاند. یافتههای آنها نشان میدهد ادعای اینکه گوشت منبع اصلی تامین پروتئین انسانهای یادشده بوده، معتبر نیست.
برای بررسی مصرف گوشت، تجزیه و تحلیل ایزوتوپ پایدار با تمرکز بر ایزوتوپهای نیتروژن و روی در مینای دندان و کلاژن بقایای انسانهای عصر حجر صورت گرفت. کارشناسان همچنین جهت کشف منبع اصلی تامین پروتئین، یعنی گوشت یا ماهی نیز به بررسی ایزوتوپهای کربن پرداختند.
در نهایت، بررسیها نشان داد رژیم غذایی این دسته از انسانهای «شکارچی – گردآورنده» مملو از مواد گیاهی و گیاهان وحشی بوده است. این یافته درک دانشمندان را از تغذیه انسان، پیش از پیدایش کشاورزی تغییر داده است.
علاوه بر این، محققان حفرههای فراوانی را در دندانهای بقایای مدفون یافتند که نشان از مصرف گیاهان نشاستهای چون چغندر، ذرت و گندم دارد.
برگرفته از independent.co.uk